Make your own free website on Tripod.com
Най-добрата ни тенисистка - Магдалена Малеева, прескочи I кръг на турнира в Монреал ($ 1,08 млн.), където тръгна от квалификациите. Маги прегази първата ракета на домакините Соня Джеясийлън с 6:1, 6:0. Само 53 минути бяха необходими на българката, за да се класира в следващия кръг. Пробив още в първия гейм на мача осигури на Маги психологическо предимство и тя успя да наложи своето темпо и да диктува играта до края. 5 аса забоде нашето момиче в полето на съперничката си.
- Чувствам се много добре, да чукна на дърво - призна първата ни ракета в интервю за Асошиейтед прес. - Контузиите, които ме мъчеха след 1997 г., вече са излекувани. Истината е, че не съм имала никакви проблеми от октомври миналата година.
25-годишната Малеева бе извън корта в продължение на 11 месеца след операция на рамото и се върна едва през март 1999 г. Тя дръпна с 2:1 на Джеясийлън в мачовете между двете тази година. Соня записа единствения си успех срещу българката на червени кортове през май.
- Тя просто не ми даде никакъв шанс - коментира загубата си канадката. - Доминираше от първия до последния момент и не сгреши при нито една важна топка, а това е много важно.
Джеясийлън допусна 22 непредизвикани грешки в тази среща при само 11 на Малеева.
- Не очаквах, че ще ми бъде толкова лесно - прoдължи Маги. - Това бе третият ми мач срещу нея тази година и прекрасно знам, че тя е много силна тенисистка. Просто нямаше ден.
Българката излезе късно снощи на първи корт в столицата на Квебек срещу поставената под №9 в схемата на турнира Аманда Кутцер (ЮАР) в спор за място в III кръг.
АНТОНИЯ ХАЛАЧЕВА