Make your own free website on Tripod.com
Go to Main Page
 
archive
7days logo
  22 Ноември Интервю  

Miasto za reklama Main menu

ДНЕС В БРОЯ:

    Треньорът на Русия:
Ние сме основна заплаха за всички
    ВАЛЕНТИН МИХОВ:
Ние не сме метеоролози
    Христо Колев - Бащата:
Само домакинството дава превес на АЕК

Магдалена Малеева:
Имам съмнения, че някои тенисистки вземат допинг

След контузия най-добрата ни тенисистка Магдалена Малеева отново се завърна сред световния елит. Най-малката от сестри Малееви ще посрещне 2002 година като 16-ата ракета на планетата. Преди няколко дни Маги се върна в България. Тя получи наградата си от Пресклуб България за спортист №1 на февруари и бе любезна да отговори на въпросите на “7 дни спорт”.- Как мина годината за вас?
- Много съм доволна от представянето си. Имах притеснения дали ще мога да се върна отново сред първите 20. Преди година ми звучеше невероятно, сега искам да напредна още.
- Кога ви бе най-трудно?
- В началото бях по-свежа и ми беше по-лесно. В последните шест седмици обаче играх в много турнири. Умората и напрежението бяха страхотни, а в същото време адски много исках да запазя 16-ото си място. Все се случваше още в първия кръг да имам съпернички, с които бяхме на малка разлика в ранглистата. Повтарях си, че ако бия, ще си запазя мястото, на следващата среща пак така. Много се радвам, че успях.
- С какво сте по-различна сега?
- Може би по-зряла и физически по-здрава. Не зная още колко време ще играя. Искам поне още три години да съм на корта, но не съм сигурна. Дано не загубя амбицията и желанието за игра.
- Страшно ли е да се играе срещу гигантки като Каприати, Дейвънпорт или сестрите Уилямс?
- Напоследък се появиха много силови състезателки. Ще ми се да не е свързано с допинга. Имам съмнения, че някои тенисистки използват забранени препарати, но това са само мои предположения. Искам тенисът да запази красотата си и моите деца също да играят. Почти всички на корта сме равностойни, но издържат по-силните психически.
- Какво ви предстои сега?
- Декември е най-тежкият ни месец. Аз започнах да се готвя преди три дни. С треньора ми по общофизическа подготовка, който е швейцарец, уточнихме какво ще правим. След Нова година започвам с турнирите в Сидни, Мелбърн и Токио.
- Остава ли време за почивка?
- Намира се. Сега искам да поживея и да се радвам на мига. Мисля, че го заслужавам.
Георги ДелЧев

Коментар...

SpyLOG
гювеч.bg

Футбол България | Футбол Свят | Спорт | Интервю | Форум | Формула | Стил | Архив | Реклама | Адрес

© 7 days Sport, 1999-2000